Gospodarstwo to 8,5ha zróżnicowanego terenu; obszary podmokłe, torfowe, piaski, gliny.. przylegająca rzeka, olbrzymia ilość materiału do ściółkowania, kompostowania itd.. przez ostatnich 6 lat prowadziłem hodowlę kóz, robiłem sery.. ze względu na stan zdrowia jestem właśnie w trakcie sprzedaży kóz, zostają dwie emerytki i koziołki.. ale są też trzy konie huculskie, dużo obornika :) Od jakiegoś czasu permakultura jest w kręgu moich zainteresowań i widzę przyszłość dla niej na moim gospodarstwie na tyle mocno, że znalazła się w celach statutowych założonej przeze mnie w marcu tego roku fundacji. Jestem też członkiem Jurajskiej kooperatywy spożywczej.. ludzie tam są głodni wiedzy i alternatywnych metod wytwarzania żywności i sposobu funkcjonowania w świecie. Zapraszam na Dobrą Ziemię. Warsztaty będą motywującym wydarzeniem..
Jako sypialnia będzie mogła służyć koziarnia, a dokładnie klimatyczny drugi poziom gdzie magazynuje się słomę i siano. Dom również przestronny, dlatego dla bardziej wymagających znajdą się też ‘lepsze’ warunki. Z wyżywieniem też sobie poradzimy, szczególnie, że latem dysponujemy własnymi warzywami a i członkowie kooperatywy, lokalni rolnicy już wyrazili chęć własnego wkładu..